Quantcast
Channel: Østfoldmuseene »Østfold Fylkes billedarkiv
Viewing all 13 articles
Browse latest View live

Fredagsnøtt uke 51

$
0
0
Her er det dekket til fest, er det noen som kjenner igjen personene rundt bordet? Sporene er få, det eneste vi vet er at bildet antakelig er fra 1920-30-tallet og fra Sarpsborg-distriktet.

Her er det dekket til fest, er det noen som kjenner igjen personene rundt bordet? Sporene er få, det eneste vi vet er at bildet antakelig er fra 1920-30-tallet og fra Sarpsborg-distriktet.

Her er det dekket til fest, er det noen som kjenner igjen personene rundt bordet? Sporene er få, det eneste vi vet er at bildet antakelig er fra 1920-30-tallet og fra Sarpsborg-distriktet. Benytt kommentarfeltet under eller ta kontakt med oss via Facebook.

Hver fredag spør Østfold fylkes billedarkiv om hjelp til å identifisere fotografier der steder, hendelser, bygninger og mennesker er ukjente. Et nytt fotografi blir presentert på Østfoldmuseenes facebookside hver uke. Som regel vet vi litt om motivet slik at vi har noen ledetråder i detektivarbeidet, og så håper vi at våre lesere og publikum skal løse mysteriene. På den måten blir vår database på DigitaltMuseum forhåpentligvis bedre og bedre.


Flyfoto – skråfoto fra Widerøe’s Flyveselskap A/S

$
0
0

Flyfoto fra Utgårdskilen, Hvaler 1959. Foto: A. Holm, Wideroe´s Flyveselskap AS / Østfold fylkes billedarkiv

Presentasjon av Widerøe’s Flyveselskap A/S flyfotoarkiv (skråfoto) fra store deler av Østfold i perioden 1937 til 1980. Materialet inneholder både sort/hvitt og farge – til sammen nesten 10.000 fotografier. Disse fotografiene er et viktig bidrag til Østfolds kulturhistorie. Nettsiden ble startet i 1999 i samarbeid med Østfold fylkesbibliotek.

Finn flyfotografier fra din kommune her: Borge |EIDSBERG | Hobøl | Hvaler | Marker | Moss | Onsøy | RAKKESTAD | Rolvsøy | Rygge | Rømskog | Råde | Skiptvet | Skjeberg | Spydeberg | TRØGSTAD | Tune | Varteig
Kommuner med store bokstaver er  bare søkbare på DigitaltMuseum.no,  – ikke på dette nettstedet. Oppdatering av stedsnavn gjøres kun på DigitaltMuseum.

Savner du din kommune?
Aremark (Aremark bibliotek), Askim (Askim Historielag), Fredrikstad (Østfoldmuseene – Fredrikstad Museum), Halden (Østfoldmuseene – Halden historiske Samlinger), Sarpsborg (Sarpsborg bibliotek), Våler (Våler kommune). Ta kontakt direkte med eierne som er oppgitt i parentes.

Fredagsnøtt uke 2

$
0
0
Nytt år, ny fredag og ny nøtt. Fotograf Chr. E. Larsen fotograferte dette gårdsbruket på oppdrag, antakelig på 1930-tallet. Trolig lå gården i Sarpsborgdistriktet, og nå er vi spent på om noen kan hjelpe oss med å finne ut hvor.

Nytt år, ny fredag og ny nøtt. Fotograf Chr. E. Larsen fotograferte dette gårdsbruket på oppdrag, antakelig på 1930-tallet. Trolig lå gården i Sarpsborgdistriktet, og nå er vi spent på om noen kan hjelpe oss med å finne ut hvor.

Nytt år, ny fredag og ny nøtt. Fotograf Chr. E. Larsen fotograferte dette gårdsbruket på oppdrag, antakelig på 1930-tallet. Trolig lå gården i Sarpsborgdistriktet, og nå er vi spent på om noen kan hjelpe oss med å finne ut hvor. Benytt kommentarfeltet under eller besøk oss på Facebook.

Hver fredag spør Østfold fylkes billedarkiv om hjelp til å identifisere fotografier der steder, hendelser, bygninger og mennesker er ukjente. Et nytt fotografi blir presentert på Østfoldmuseenes facebookside hver uke. Som regel vet vi litt om motivet slik at vi har noen ledetråder i detektivarbeidet, og så håper vi at våre lesere og publikum skal løse mysteriene. På den måten blir vår database på DigitaltMuseum forhåpentligvis bedre og bedre.

 

«Er Deres vask virkelig hvit?»

$
0
0

Vaskekonsulenter, også kalt Blenda-damer, demonstrerer det nye vaskepulveret Blenda på et møte i Sarpsborg 1939-40. Foto: Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.CLA.UNR.00083

Fredagsnøtt uke 3
Hver fredag presenterer Østfold fylkes billedarkiv et fotografi med ukjent motiv på Østfoldmuseenes Facebook-side og ber publikum om hjelp. Her  kan du lese hva resultatet ble.

På dette fotografiet blir Blendas fortreffelighet demonstrert på et møte i Sarpsborg. Publikum består kun av kvinner. Fotografen Christian E. Larsen har datert negativet til  1939-40.  En av våre lesere foreslår at møtet kan være arrangert i Håndverkerens lokaler i Olav Haraldssons gate. Grunnen til det er veggens buete form som stemmer med funkisbygningens fasong. Men dette huset ble faktisk bygd i 1947, altså må i så tilfelle datering av bildet være feil.

Ettersom en annen av våre lesere synes hun kjenner igjen sin mor og tante på bildet,  kan også fotografiet dateres til tidlig 1950-tall for å få det til å stemme, de to var begge for unge i 1939-40.

Men vaskemiddelet Blenda ble lansert av A/S Lilleborg fabriker allerede i 1935, og i 25 år etter lanseringen ble det arrangert mange slike demonstrasjonsmøter rundt i Norge, for å gjøre alle husmødre kjent med det nye vaskemiddelet. Så det kan tyde  på at datering 1939-40 altså er korrekt.

Kjærlighet ved første blikk

Ta deg tid tid å se denne reklamefilmen fra A/S Lilleborg Fabriker  der man får innføring i bruken av Blenda “Kjærlighet ved første blikk”

Innerst i lokalet ser vi to omreisende Blenda-damer som markedsfører og holder kurs i bruken av det nye vaskepulveret, som et ledd i Lilleborgs markedsføringskampanje for Blenda i  Norge på slutten av 1930-tallet og langt ut på 1950-tallet.

Lilleborg skriver på sitt nettsted:

“Blenda så dagens lys i 1935. Det innebar praktisk talt en ny verden for husmoren, som inntil da var vant med bryggepanne, vaskestamp og vaskebrett. Mottagelsen var enorm – Blenda ble raskt Norges mest populære tøyvaskemiddel, og er i dag et av Norges eldste og mest suksessrike merker.

Før Blenda kom på markedet, vasket husmoren hovedsakelig sine og familiens klær i grønnsåpe eller Sunlight (en annen av Lilleborgs klassikere og verdens første merkevare). ”Surstoffvaskeren” Blenda representerte noe helt nytt for den norske husmoren i 1935. Blenda var det første vaskepulveret på markedet, og det hadde flekkfjerningseffekt, virket blekende og trengte inn i tøyet ved koking. Dermed slapp husmoren å den slitsomme jobben med å gnikke og gni på vaskebrettet. Dette slet både på ryggen og på tøyet.

Fordi Blenda representerte en ny måte å vaske tøyet på, var det viktig å få demonstrert dette for husmoren. Dermed startet Lilleborg en markedsføringskampanje som Norge ikke hadde sett maken til. I 25 år drev Lilleborg og Blenda opplæring i tøyvask over hele Norges land. Vaskekonsulenter demonstrerte hvordan vaskejobben ble enklere og tøyet renere med Blenda.

Eier: Gamle Hvam Museum / Akershusmuseet. GH.04810

Eier: Gamle Hvam Museum / Akershusmuseet. GH.04810

Eier: Gamle Hvam Museum / Akershusmuseet. GH.04810

Eier: Gamle Hvam Museum / Akershusmuseet. GH.04810

Det begynte med Blenda-bussene som langt opp i 50-årene dro land og strand rundt og inviterte til vaskedemonstrasjoner og underholdning i lokale forsamlingshus. Blenda bussens ankomst ble annonsert både i lokalavisen, på lyktestolper og hos den lokale kjøpmannen. Og folk gikk mann av huse. Spesielt trenede og dyktige vaskekonsulenter, kjent som Blenda-damene, begeistret forsamlinger fra Lindesnes til Nordkapp med sine Blenda-demonstrasjoner, Blenda-sang, filmfremvisning og underholding for barna som var med.”
Kilde: http://www.lilleborg.no/ (2015.01.21)

Tekst: Kari Grindland

 

Trykkeriet til avisa “Glommen”

$
0
0

 

Fra et trykkeri i Sarpsborgdistriktet, ca. 1932-33, avisa "Glommen " trykkes.  Foto: Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.CLA.UNR.01061

Fra et trykkeri i Sarpsborgdistriktet, ca. 1932-33, avisa “Glommen ” trykkes. Foto: Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.CLA.UNR.01061

Fredagsnøtt uke 4
Hver fredag presenterer Østfold fylkes billedarkiv et fotografi med ukjent motiv på Østfoldmuseenes Facebook-side og ber publikum om hjelp. Her  kan du lese hva resultatet ble.

Her trykkes avisa «Glommen» i Sarpsborg. Er det noen som vet hvilket trykkeri dette kan være fra? Eller var det avisas eget trykkeri? Og hvor lå så det? Og hvem er karene på bildet? Fotograf Chr. E. Larsen har datert bildet til ca. 1932-33.

Avisa «Glommen» ble startet i 1888 av Høyrefolk, de var misfornøyde med “Sarpen”.  Opplaget i starten var på 100 eksemplarer som ble trykt på ei håndpresse. Avisa ble solgt til et nytt selskap i 1891 for 900 kroner og året etter ble den solgt til en gruppe Venstrefolk. “Glommen” blei dagsavis fra 1910. Dette betegnes som starten på den mest livskraftige Venstreavisa i Østfold.

Året før Larsen fotograferte i trykkeriet, var det et halvt års streik i avisa. Avisas redaktør ble sendt til konsentrasjonsleir i Tyskland i 1941 fordi han laget illegale aviser, og dette blei slutten på avisa. (Journalist Harald Hultengreen, Sarpsborg Arbeiderblad 5.1.2003)

Dessverre var det ingen av Facebook-leserne våre som kunne hjelpe oss med mer informasjon om  fotografiet, ta kontakt om du kan hjelpe oss.

Tekst: Kari Grindland

 

"Glommen" presenterer sin veggavis på Østfoldutstillinen i Sarpsborg 1930.  Foto. Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.1993-00009

“Glommen” presenterer sin veggavis på Østfoldutstillinen i Sarpsborg 1930 (helt til venstre). Foto. Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.1993-00009

 

 

Smaalenenes amt anno 1914 – fotoutstilling i Fylkeshuset

$
0
0
Fotoutstilling om Smaalenene i 1914. Utstillinga er på plass i Fylkeshuset i Sarpsborg. Foto: Kari Grindland.

Fotoutstilling om Smaalenene i 1914. Utstillinga er på plass i Fylkeshuset i Sarpsborg. Foto: Kari Grindland.

I 2014 ble Grunnlovsjubileet feiret for andre gang. Østfold fylkes billedarkiv ønsker i sin utstilling å sette søkelyset på Østfold, eller Smaalenenes amt, som det het da man første gang  feiret grunnloven i 1914. Hva hadde skjedd i løpet av de hundre år som var gått siden 1814, – og hvordan var det å arbeide og leve i Smaalenene? Alle fotografiene i utstillingen kan derfor stort sett dateres til tida rundt 1914.  Fotoutstillingen Østfold 1814  1914 kan du se på  Fylkeshuset i Sarpsborg hele februar 2015. 

Vår visuelle oppfatning av 1814-hendelser er formet av samtidas malerkunst og trykk. Først i 1839 ble fotografiet (daguerreotypiet) lansert som oppfinnelse. De første fotografene som slo seg ned i Østfold kom tidlig på 1860-tallet. I siste halvdel av 1800-tallet ble fotografiske portretter og landskapsbilder et nytt og viktig verktøy for å dokumentere fylket vårt. Utviklingen av fotoutstyret gjorde det etter hvert mulig å fotografere hendelser også.

Telefonapparatet var nytt og moderne i 1914 og fikk til og med bli med på portrettet av denne gutten i Moss. Foto: Th. Bachmann / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.TBAV.16964

Telefonapparatet var nytt og moderne i 1914 og fikk til og med bli med på portrettet av denne gutten i Moss. Foto: Th. Bachmann / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.TBAV.16964

Jubileumsutstillingen i Kristiania ble arrangert sommeren 1914. Smaalenenes amt deltok der og presenterte fylket på utstillingen, og det ble brukt mye fotografier i tillegg til at gjenstander og bygninger ble stilt ut. På den måten fikk man dokumentert framgangen i det nye Norge, både det lokale demokratiet, næringslivet og gitt et kulturhistorisk tilbakeblikk.

Velkommen til utstilling!

Østfold 1814   1914 er åpen for publikum fra
3. februar til 28. februar 2015
mandag til fredag kl. 8.00 til 15.45

Sted: Fylkeshuset, Oscar Pedersensvei 39, Sarpsborg.

Du kan se akkurat den samme utstillingen i Moss by- og industrimuseum fram til sommeren. Utstillingen ble laget til Grunnlovsjubileet i 2014.

“Blommen” som ble til “Butterfly”

$
0
0
Forretninga "Aktieselskapet Blommen" i St. Mariegate 66 i Sarpsborg, 1933. Foto: Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv . ØFB.CLA.UNR.01151.

Forretninga “Aktieselskapet Blommen” i St. Mariegate 66 i Sarpsborg, 1933. Foto: Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv . ØFB.CLA.UNR.01151.

Fredagsnøtt uke 4
Hver fredag presenterer Østfold fylkes billedarkiv et fotografi med ukjent motiv på Østfoldmuseenes Facebook-side og ber publikum om hjelp. Her  kan du lese hva resultatet ble.

Hvor i Sarpsborg lå denne forretninga? Eller er bildet fra et helt annet sted?

Navnet på forretninga er “Aktieselskapet Blommen”, og i vinduet er det utstilt kolonialvarer. Flere muntre damer i butikken (såkalte linselus), smiler til fotografen. Kanskje kan barnevogn-modellen hjelpe til å datere bildet? Ut fra klesdrakt kan det tyde på at bildet er fra 1920-30-tallet. Det reklameres blant anna for «Faarikaal, Taffel-Ost, Fikner, Gaffel-Bitter, Sardiner, Norske pærer, Sjokoladepudding, Ekstra fint meierismør, De fortrinlige MAGGIs produkter». Og til sist: «Merk dem Vore billige priser paa hermetikk».

Runar Jansen kunne fortelle oss at forretninga “Aktieselskapet Blommen” lå i St. Mariegate 66 i Sarpsborg. Butikken ble etablert i 1933. Butterfly Konditori flyttet inn i lokalene i 1937.

Stor takk til Runar Jansen!

Tekst: Kari Grindland

Forretninga "Aktieselskapet Blommen" i St. Mariegate 66 i Sarpsborg, 1933. Foto: Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv . ØFB.CLA.UNR.01151.

Fotografen tok to opptak av butikkens fasade, og her er folk og barnevogn borte vekk. Forretninga “Aktieselskapet Blommen” i St. Mariegate 66 i Sarpsborg, 1933. Foto: Chr. E. Larsen / Østfold fylkes billedarkiv . ØFB.CLA.UNR.01151.

Engløkka på Gressvik i Onsøy

$
0
0
"Parti fra Græsvig", ca. 1906-13. Foto: Georg Kjellerød / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.GKJ.0296

“Parti fra Græsvig”, ca. 1906-13. Foto: Georg Kjellerød / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.GKJ.0296

Fredagsnøtt uke 6
Hver fredag presenterer Østfold fylkes billedarkiv et fotografi med ukjent motiv på Østfoldmuseenes Facebook-side og ber publikum om hjelp. Her  kan du lese hva resultatet ble.

Hallo alle onsinger!
Hvor på Gressvik er dette motivet fra? Fotografen Georg Kjellerød fotograferte disse boligene i tidsrommet 1906-13, så det er lenge siden. Men vi håper likevel at husene fortsatt står og at noen kan hjelpe oss med dagens adresse. Kanskje til og med gatenummer?
Billedarkivet venter i spenning.

Vi trengte ikke vente lenge: Allerede fredag ettermiddag delte Sissel Anette Groth Martinsen bildet på Facebook-siden GRESSVIK før i tiden (og kanskje litt nå), og der fikk vi denne kommentaren fra Jørgen Gresvik Schei :

“Dette er Engløkka (krysset Gressvikveien-J.N.Jacobsensvei), omtrent der hvor Gressvikveien 6-8 ligger idag. Villaen brant ned til grunnen den 8/5 1923. Villaen var eid av Disp. Glückstad. Glückstad var tysker og disponent ved Oxalsyrefabrikken på Gressvik. Han hadde denne dagen pakket flyttelasset og reist hjem til Tyskland. Brannen oppsto om natten, etter at han hadde reist.”

Stor takk til våre lesere!


Østfold 1814 1914. Fotoutstilling Smaalenenes Amt

$
0
0

PLAKAT 1814 1914i

 

 

I 2014 ble Grunnlovsjubileet feiret for andre gang. Østfold fylkes bildearkiv ønsket å sette søkelyset på den første feiringen i 1914. Fotoutstillingen Østfold 1814 1914 kan du se på Moss by- og industrimuseum fram til 1. juni 2015.

Vår visuelle oppfatning av 1814-hendelser er formet av samtidas malerkunst og trykk. Først i 1839 ble fotografiet (daguerreotypiet) lansert som oppfinnelse.  I siste halvdel av 1800-tallet ble fotografiske portretter og landskapsbilder et nytt og viktig verktøy for å dokumentere den unge nasjonens liv. Østfold fylkes billedarkiv vil med fotografier vise hva den første 100-årsfeiringen av grunnloven i 1914 la vekt på. Hvordan var det å bo og leve i Østfold i 1914?

Faksimile av bokerien Smaalenens Amt, Raade herred. Utkom i 1914.

Faksimile av bokerien Smaalenens Amt, Raade herred. Utkom i 1914.

Fotografiet dokumenterte framgangen i det nye Norge, både det lokale demokratiet, næringslivet og et kulturhistorisk tilbakeblikk. Fotografiet som medium var ungt, de første fotografene som slo seg ned i Østfold kom tidlig på 1860-tallet. I starten dominerte portrettet, men også landskapet og bygningene ble fotografert, og ettersom teknikken muliggjorde det – også hendelser. Det moderne fotografiet måtte selvsagt brukes i framstillingen av den unge nasjonen i 1914.

Østfold het den gang Smaalenene (navneendring i 1918), og ved jubileet i 1914 ble det utgitt en serie hefter med tittelen Smaalenenes Amt. Mange kommuner kostet på seg utgivelser med lokal forfatter. De la vekt på å presentere kommunens lokalhistorie, institusjoner, befolkningsstatistikk, utviklingen av landbruk og industri mm. I flere av heftene ble fotografier brukt til illustrasjoner. Kommunene deltok også i den store jubileumsutstillingen i Frognerparken i Kristiania som varte hele sommeren 1914, og i den forbindelse ble det også brukt fotografier fra Østfold. Med utgangspunkt i heftenes innhold og billedarkivets samling blir en fotoutstilling av Østfold anno 1914 presentert.

Østfold 1814   1914 er åpen for publikum fra 12. oktober 2014 til 1. juni 2015,
Moss by- og industrimuseum, Fossen 21/23.
Åpningstider tirsdag til fredag kl. 11.00 til 15.00 og søndag kl. 12.00 tiil 15.00.

Velkommen!

 

 

Østfold fylkes billedarkiv holder stengt fra 9. juni – 31. desember

$
0
0

Østfold fylkes billedarkiv stenger for alle henvendelser og bestillinger i perioden fra 9. juni til og med 31. desember 2015.

Vi stenger fordi hele fotosamlingen i denne perioden vil være på flyttefot til nye magasiner.

Henvendelser og bestillinger vi allerede er i dialog om vil besvares og ekspederes som normalt.

Vi gleder oss til å åpne for henvendelser og bestillinger igjen når flytteprosessen er over!

Med vennlig hilsen staben ved Østfold fylkes billedarkiv

Til fotografen

$
0
0
Skiltet har tilhørt fotograf Chr. E. Larsen (1882-1968). Han hadde fotoforretning, atelier og leilighet i St. Marie gate 99b i Sarpsborg.

Skiltet har tilhørt fotograf Chr. E. Larsen (1882-1968). Han hadde fotoforretning, atelier og leilighet i St. Marie gate 99b i Sarpsborg.

Månedens gjenstand september 2015 er dette skiltet som har tilhørt fotograf Chr. E. Larsen (1882 – 1968).

Å gå til fotografen var en begivenhet som var høytidelig og spennende. Og for noen innebar det kanskje også et visst snev av ubehag. Man skulle stå oppstilt foran fotografen og posere etter hans eller hennes instrukser. Fotografen dokumenterte alle viktige milepæler i en persons liv på 1900-tallet. Man bestilte portrett ved forlovelse, bryllup, så var det barnas tur til å fotograferes ved forskjellige alderstrinn, ved konfirmasjon, russefeiring eller med studentlue, deretter i familiegrupper, og så ved jubileer og feiringer av fødselsdager.

Skiltet har tilhørt fotograf Chr. E. Larsen (1882-1968). Han hadde fotoforretning, atelier og leilighet  i St. Marie gate 99b i Sarpsborg. Skiltet sto på døra i 2. etasje inn til Larsens fotoatelier. Fotoforretningen var nybygd i 1925, og det kan tenkes at skiltet, som er i glass, er fra den tida. Skiltet ble gitt som gave sammen med kamera og negativarkiv etter fotograf Chr. E. Larsen i 2002 til Østfold fylkes billedarkiv. Giver var fotograf Aslak Pedersen som var siste eier av fotoforretningen.

Christian Emil Larsen ble født 1882 i Sandar i Vestfold. Han begynte allerede som femtenåring i lære hos fotograf Johan M. Henriksen i Tønsberg. Deretter arbeidet han noen år i hos fotograf I. Dahl i Sandefjord. I 1906 emigrerte han til USA, arbeidet og utdannet seg videre i New York og andre amerikanske byer i ca. sju år. I 1913 vendte han hjem til Norge, og kjøpte forretningen til fotograf J. A. Karlsson i Sarpsborg. Året etter giftet Larsen seg med fredrikstadjenta Emma Marie Mathisen. I 1925 utvidet han virksomheten i nye lokaler i St. Marie gate 99 B. Han innredet butikk og kontor i første etasje. I andre etasje var det atelier med venterom, mørkerom, og familiens leilighet var plassert i tredje etasje. Negativarkivet inneholder fotografier fra perioden 1913 – 1954, portretter og oppdragsfotografering for nærings- og foreningsliv i byen og byens nabokommuner. Noen av disse fotografiene finner du på DigitaltMuseum http://digitaltmuseum.no/search?query=Larsen-arkivet

Litteraturuka Sarpsborg 2015 fotoutstilling

$
0
0
ØFB.1983-00837

Et av bildene som er brukt i utstillinga. Tørking av tobakksblader i papirsal 1 på Borregaard, fotografert 5. oktober 1944. Fotograf ukjent / Østfold fylkes billedarkiv (Borregaard-samlingen)

Litt uka

Bibliotekar Kristin J. B. Steinnes og Torill Stokkan, leder av Litteraturuka Sarpsborg 2015. Foto: Kari Grindland.

På Sarpsborg bibliotek kan du se en liten fotoutstilling om Sarpsborg 1940-45. «Du må ikke sove»  – med undertittel Krig, motstand og ytringsfrihet er tema  for Litteraturuka Sarpsborg 2015, som  varer fra 2.-7. september.  I tillegg er det utstilt beslaglagte  bøker og litteratur fra krigsårene.

Utstillinga er laget av Sarpsborg kommune, Litteraturuka og Sarpsborg bibliotek med fotomateriale fra Østfold museene – Østfold fylkes billedarkiv.

Program for Litteraturuka finner du her. >>>>

 

 

 

 

 

Flyfoto – skråfoto fra Widerøe’s Flyveselskap A/S

$
0
0

Flyfoto fra Utgårdskilen, Hvaler 1959. Foto: A. Holm, Wideroe´s Flyveselskap AS / Østfold fylkes billedarkiv

Presentasjon av Widerøe’s Flyveselskap A/S flyfotoarkiv (skråfoto) fra store deler av Østfold i perioden 1937 til 1980. Materialet inneholder både sort/hvitt og farge – til sammen nesten 10.000 fotografier. Disse fotografiene er et viktig bidrag til Østfolds kulturhistorie. Nettsiden ble startet i 1999 i samarbeid med Østfold fylkesbibliotek.

Finn flyfotografier fra din kommune her: Borge |EIDSBERG | Hobøl | Hvaler | Marker | Moss | Onsøy | RAKKESTAD | Rolvsøy | Rygge | Rømskog | Råde | Skiptvet | Skjeberg | Spydeberg | TRØGSTAD | Tune | Varteig
Kommuner med store bokstaver er  bare søkbare på DigitaltMuseum.no,  – ikke på dette nettstedet. Oppdatering av stedsnavn gjøres kun på DigitaltMuseum.

Savner du din kommune?
Aremark (Aremark bibliotek), Askim (Askim Historielag), Fredrikstad (Østfoldmuseene – Fredrikstad Museum), Halden (Østfoldmuseene – Halden historiske Samlinger), Sarpsborg (Sarpsborg bibliotek), Våler (Våler kommune). Ta kontakt direkte med eierne som er oppgitt i parentes.

Viewing all 13 articles
Browse latest View live


Latest Images

MERKUR I RETRO!

MERKUR I RETRO!

MERKUR I RETRO!

MERKUR I RETRO!

Beijing–Oslo blir helårsrute

Beijing–Oslo blir helårsrute

Kansellerer seks flighter mandag

Kansellerer seks flighter mandag